Groepsindeling EK Frankrijk

De groep des doods van het EK: België, Italië, Ierland, Zweden
De wereld nummer één van België, aan de grote voetbal natie Italië en Zweden met single-rounder Zlatan Ibrahimovic en de traditioneel strijdlustige Ierse. De EK Group E lijkt te beloven spanning tot het einde. Ook in de tribunes waarschijnlijk gaat spelen een of het ander spektakel. De Ieren en Zweden zijn zeer reisefreudig terwijl het Italiaanse nationale team heeft fans in heel Europa beschouwd. Talrijke Belgen wordt verwacht dat zij hun weg maken in buurland Frankrijk. Voor de teams van de groep is het ook een kwestie verkrijgen van de groep. Voor de runners-bedreigende in de tweede ronde duel met titelverdediger Spanje.
De K & K Groep F: Oostenrijk, Hongarije, IJsland, Portugal
Eeuwenlang waren Oostenrijk en Hongarije een dubbele monarchie. Op het voetbalveld echter al snel hun teams. dus lang voor de ineenstorting van de Habsburgse monarchie kwam het tot een duel Hongarije tegen Oostenrijk. Tot nu toe, dit is het land met de op één na meest spel sweeps wereldwijd. In het Europees Kampioenschap voorrondes, is het nu weer te komen tot een rechtstreeks duel van de buurlanden. EK Group F wordt ook ingevuld door de verrassing team van het Europees Kampioenschap qualifiers IJsland en Portugal. De Portugese rekenen opnieuw op een individuele klasse van hun supersterren Cristiano Ronaldo, terwijl IJsland is overtuigend, vooral als een team.
De groep A van de host: Frankrijk, Roemenië, Albanië en Zwitserland
De openingswedstrijd van het EK zijn Frankrijk en Roemenië ontkennen in het Europees Kampioenschap Groep A. Terwijl de Franse sinds de laatste World Cup alleen betwist vriendschappelijke wedstrijden, het Roemeense team was in staat te overtuigen in de kwalificatie. In groep F met de EK 2016 deelnemers Hongarije en Noord-Ierland, het land bleef volledig ongeslagen. Spannend is het ook bij de wedstrijd tussen Zwitserland Albanië. Omdat de Zwitserse middenvelder Granit Xhaka daardoor zijn broer taulant xhaka ontmoeten in het Albanees jersey. Andere Zwitserse internationale Xherdan Shaqiri evenals Albanese roots. Echter, Albanië wordt beschouwd als underdogs in de groep, terwijl het Zwitserland van de collectie wordt verwacht in de knock-out fase.
De Duitse Groep C: Duitsland, Oekraïne, Polen, Noord-Ierland
In het Duitse nationale team, maar van oudsher liep meer spelers met Poolse roots. WK-topscorer Miroslav Klose, echter, heeft zijn ontslag verklaard, terwijl Lukas Podolski moet vrezen voor zijn plaats in het Europees kampioenschap ploeg. Andersom hebben veel Poolse spelers met ervaring in de Bundesliga. Het duel tussen de twee buurlanden in het EG-Groep C moet daarom blijken spannend. Als het gaat om de bookmakers beslist in dit spel en de groep overwinning, omdat Oekraïne en EK Nieuwkomer Noord-Ierland slechts een externe kans krijgen. Maar let op: Hoewel beide teams hebben niet veel van de grote namen bleek in de kwalificatie, maar ook het spelen sterk.
Broer duel in Groep B: Engeland, Wales, Slowakije en Rusland
De scheiding van Groot-Brittannië in vier nationale voetbalbonden is een historische anomalie. Nadat alle drie de organisaties beheerd, maar deze keer de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap finale – alleen de Schotten het toernooi te kijken thuis. In de EM groep B, maar er zal een confrontatie tussen Engeland en Wales zijn. Onder leiding van superster Gareth Bale zou de Welshman graag de beroemde buurman te bieden, net als in de voorronde op de grond. Met Slowakije en Rusland ook zijn twee teams met een grote geschiedenis in de groep: als Tsjechoslowakije en de Sovjet-Unie waren allebei al deel uit van een Europees Kampioenschap winnaar.
De titelverdediger in Groep D: Spanje, Tsjechië, Turkije en Kroatië
Reeds drie Europa Cups, de Spaanse vereniging zijn in de etalage. In Frankrijk is nu haar derde overwinning op rij. Maar de gouden generatie Spaanse komt langzaam in de jaren. Op de World Cup in Brazilië, de Spaanse ploeg was zeker één van de grootste teleurstellingen. Ook in de Euro 2016, ze hebben niet alleen ingehaald met de EK 2016-groep D. Tsjechië, Kroatië en Turkije streven allemaal ook een plek in de knock-out rondes op. Bitter het zou kunnen zijn voor de lopers. Dit in de tweede ronde duel met Italië al bedreigd.